Wat zijn Wax Melts en hoe gebruik je ze?

De Wax Melts van Kiekig worden met veel liefde handgemaakt in Zwijndrecht. Ze zijn gemaakt van 100% sojawas van een hoge kwaliteit. De geuren die gebruikt worden in onze geurproducten zijn van natuurlijke oorsprong. Maar wat zijn Wax Melts precies? En hoe gebruik je ze? In deze blog vertellen we je alles over Wax Melts. 

Wat zijn wax melts?

Onze meest gestelde vraag: Wat zijn Wax Melts?! Wax Melts worden ook geurmelts genoemd. Het zijn geconcentreerde stukjes wax met geurolie. Deze blokjes brand je uitsluitend in een speciale geurbrander. De Wax Melts van Kiekig worden uitsluitend gebruikt van plantaardige sojawas en natuurlijke geuren. Bij het smelten van de melts komen er geen schadelijke stoffen vrij, zoals bij het gebruik van paraffine en synthetische geuren. Ze zijn 100% vegan en dierproefvrij.

Hoe gebruik je wax melts?

Wax Melts zijn uitsluitend te gebruiken in speciale geurbranders. Er zijn twee soorten geurbranders. Je hebt de klassieke geurbranders, waarbij je gebruik maakt van een waxinelichtje om de wax te verwarmen. Daarnaast heb je ook elektrische geurbranders. Op onze webshop vind je momenteel enkel de klassieke geurbranders. Onze Wax Melts zitten in een makkelijke verpakking van zes blokje. Breek een van de blokjes af en plaats deze op de bovenkant van de waxbrander. Steek het waxinelichtje aan (of zet de elektrische geurbrander aan) en wacht tot de wax melt begint te smelten.

Hoe lang kun je wax melts gebruiken?

Onze standaard Wax Melts verpakkingen hebben zes blokjes van 10 gram. Ieder blokje geeft minimaal 8 uur een heerlijke geur in huis. Echter is het sterk afhankelijk welke geurbrander je gebruikt. Hoe kleiner de afstand tussen de vlam en het schaaltje, hoe sneller het verdampingsproces gaat. Tip: Blaas na een uurtje het waxinelichtje uit. De warmte blijft nog een lange tijd in de woning hangen én zo kan jij nog langer genieten van een heerlijke geur. 

Share This